Algemene Voorwaarden


Algemenevoorwaarden


Artikel1 Algemene bepalingen

1.1.Welkom bij Md-care! Wij zijn een bedrijf dat zich bezighoudt met verhuur van springkastelen, partytenten en feestmaterialen als ook het plaatsen en instaleren van bouwkundige ingrepen zijnde elektriciteit, sanitair als optrekken van gebouwen.


1.2.Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alles wat we doen bij MD-care, inclusief maar niet beperkt tot aanbiedingen en overeenkomsten tussen ons en onze opdrachtgevers, die we hierna"Opdrachtgever" noemen.


1.3.Als we afwijken van deze algemene voorwaarden, moet dat schriftelijken uitdrukkelijk tussen ons en de Opdrachtgever overeengekomen zijn.


1.4.We wijzen eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de Opdrachtgever uitdrukkelijk van de hand.


1.5.Als één of meer bepalingen in deze algemene voorwaarden ongeldig, nietig of vernietigd worden verklaard, blijven de andere bepalingenvan kracht. We vervangen dan de ongeldige, nietige of vernietigdebepalingen door nieuwe bepalingen die zoveel mogelijk overeenkomenmet de ongeldige, nietige of vernietigde bepalingen.


1.6.Het feit dat we op enig moment geen nakoming van één of meerbepalingen uit de overeenkomst eisen, inclusief de bepalingen in deze algemene voorwaarden, doet geen afbreuk aan onze rechten om op een later tijdstip alsnog nakoming door de Opdrachtgever te eisen.


1.7.Deze algemene voorwaarden zijn niet van toepassing als we in de overeenkomst tussen ons en de Opdrachtgever daarvan afwijken.


Artikel2 Aanbiedingen, totstandkoming en wijziging overeenkomst

2.1.Bij Md-care doen we ons best om de beste aanbiedingen te doen aan onze opdrachtgevers, maar al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij we in het aanbod uitdrukkelijk anders aangeven.


2.2.Bij het starten van de werken of verhuur gaat de opdrachtgever automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


2.3. We kunnen bijvoorbeeld alleen schriftelijk akkoord gaan met wijzigingen in de hoeveelheid of de prijs van de productenof diensten die we leveren.


Artikel3 Prijzen en betaling

3.1Prijzen en BTW.
Alle door MD-care opgegeven prijzen zijn exclusief BTW en andere heffingen die van overheidswege wordenopgelegd, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.

Betalingen dienen inclusief BTW en/of andere heffingen te geschieden.


3.2Aanvullende goederen, werken en diensten.
De prijzen gelden slechts voor de in de overeenkomst met name genoemde goederen, diensten en werken.

Alle in aanvulling daarop door MD-care geleverde goederen, verrichte werken en/of verleende diensten zullen afzonderlijk inrekening worden gebracht tegen prijzen zoals die op de dag vanlevering c.q. dienstverlening gelden.


3.3Wijzigingen in prijs.
Door MD-care opgegeven prijzen zijn gebaseerd op de ten tijde van opgave geldende inkoopprijzen, belastingen en andere dergelijke factoren.

Indien na het sluiten van de overeenkomst één of meer van voornoemde factoren wijzigingen ondergaan, is MD-care gerechtigd de overeengekomen prijs te wijzigen.


3.4Betalingstermijn.
Alle facturen zullen door de Opdrachtgever worden betaald volgens de overeengekomen en op de factuur vermelde betalingscondities.

Bijgebreke van zulke condities dient de Opdrachtgever binnen 14 dagen nafactuurdatum te betalen.


3.5Verzuim.
Indien Opdrachtgever de verschuldigde bedragen niet binnende overeengekomen termijn betaalt, is de Opdrachtgever van rechtswege in verzuim.

DeOpdrachtgever zal over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd zijn, onverminderd haar overige verplichtingen.
Md-care heeft ten aller tijde het eigendomsvoorbehoud zolang de openstaande schuld niet volledig is betaald.


3.6Kosten van invordering.
Kosten van invordering, zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk, zijn voor rekening van de Opdrachtgever,zulks met een minimum van € 250,-.


3.7Volgorde van voldoening

Doorde Opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter voldoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten en in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst openstaan.


Artikel4 Reclamatie

4.1Bezwaar tegen factuur

Alsde Opdrachtgever bezwaar heeft tegen een factuur van MD-care, moet zij dit binnen 8 dagen na de factuurdatum schriftelijk latenweten. Als de Opdrachtgever niet tijdig reclameert, vervalt haaraanspraak op correctie van de factuur.


4.2Gevolgen van reclamatie.
Een reclamatie van de Opdrachtgever schorthaar betalingsverplichtingen niet op. Dit betekent dat ondanks het bezwaar, de Opdrachtgever de factuur binnen de afgesproken termijn dient te voldoen.


4.3Onderzoeksplicht Opdrachtgever.
Het is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtgever om bij ontvangst van de goederen, diensten en werkendeze direct te onderzoeken op zichtbare gebreken. Als er zichtbare  gebreken zijn geconstateerd, dient de Opdrachtgever hierover onmiddelijk na ontvangst schriftelijk te reclameren bij MD-care.


4.4Garanties en klachtenregeling.
Naast de verplichting van de Opdrachtgever om tijdig te reclameren bij zichtbare gebreken, kan deOpdrachtgever ook aanspraak maken op garanties die worden gegevendoor MD-care. Hiervoor geldt de klachtenregeling die doorMD-care is opgesteld en op de website te vinden is.


4.5Bewijslast bij reclamatie.
Bij reclamatie van de Opdrachtgever rust de bewijslast op haar dat het geleverde niet voldoet aan de overeenkomst. Als MD-care de reclamatie gegrond acht, zal zij overgaan tot herstel of vervanging van het geleverde.


4.6Verjaringstermijn.
Een reclamatie van de Opdrachtgever is alleen geldig als deze binnen een redelijke termijn is gedaan. Een redelijketermijn wordt in de wet niet genoemd, maar in de praktijk wordt eentermijn van 2 weken na ontdekking van het gebrek als redelijkbeschouwd. Reclamaties die na deze termijn worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.


Artikel5 Ontbinding en opzegging

5.1Ontbinding door MD-care.
MD-care kan, zonder uit hoofde daarvan tot enige schadevergoeding gehouden te zijn, schriftelijk met onmiddellijke ingang en zonder rechterlijke tussenkomst haar overeenkomst met de Opdrachtgever geheel of gedeeltelijk ontbinden indien:

a.de Opdrachtgever surseance van betaling of faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard dan wel een akkoord buiten faillissement aanbiedt, of op enig onderdeel van haar vermogen beslagwordt gelegd;

b.de Opdrachtgever onder bewind dan wel onder curatele wordt gesteld;

c.ten aanzien van de Opdrachtgever de wettelijkeschuldsaneringsregeling wordt uitgesproken;

d.de Opdrachtgever haar activiteiten staakt, ophoudt haar statutairedoel na te streven, tot liquidatie besluit, anderszins haarrechtspersoonlijkheid verliest of haar bedrijf overdraagt of fuseert;

e.de Opdrachtgever één of meer verplichtingen voortvloeiende uit debetreffende overeenkomst niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt.


5.2Gevolgen van ontbinding.
Door de ontbinding worden over en weerbestaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar.

Hetbepaalde in het vorige lid laat onverlet de overige aanMD-care bij tekortkoming in de nakoming van de Opdrachtgevertoekomende rechten, zoals die tot het vorderen van schadevergoedingen/of nakoming van de overeenkomst.


5.3Opzegging door partijen.
Indien de overeenkomst naar zijn aard en inhoud niet door middel van een specifieke prestatie eindigt en voor onbepaalde tijd is aangegaan, kan deze door elk der partijen na goedoverleg en onder opgaaf van redenen door schriftelijke opzeggingworden beëindigd.

Indien tussen de partijen geen opzegtermijn is overeengekomen, dient bij de opzegging een redelijke termijn in acht te worden genomen.

MD-care zal in dat geval wegens opzegging nimmer tot een schadevergoeding gehouden zijn.


6.1Beëindiging of opschorting van de overeenkomst

Als door overmacht nakoming van de overeenkomst zonder tekortkoming niet mogelijk is voor MD-care, heeft zij het recht om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te beëindigen of de uitvoeringvan de overeenkomst tijdelijk op te schorten, zonder tot enigeschadevergoeding gehouden te zijn.


6.2Definitie overmacht.
Onder overmacht wordt verstaan een omstandigheiddie de nakoming van de overeenkomst verhindert en niet aanMD-care is toe te rekenen. Voorbeelden hiervan zijn stakingen en ziekte van het personeel, bedrijfsstoringen, maatregelen van overheidswege en vervoersstoringen. Zowel indien deze voorkomen bij MD-care als bij haar toeleveranciers.


6.3Gedeeltelijke nakoming.
Als MD-care al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan voor het intreden van overmacht, of door het intreden van overmacht slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen, is zij gerechtigd het reeds geleverde of leverbare deel afzonderlijk te factureren. DeOpdrachtgever is gehouden deze factuur te voldoen alsof het een afzonderlijke overeenkomst betreft.


6.4Beroep op overmacht na vervaldatum.
MD-care heeft het recht omzich op overmacht te beroepen, zelfs als de niet-toerekenbare omstandigheid die de nakoming van haar verbintenis verhindert, pas intreedt nadat zij aan haar verplichting had moeten voldoen.


Artikel7 Aansprakelijkheid

7.1Beperkingen op aansprakelijkheid.
MD-care is niet aansprakelijk voor schade behalve in de gevallen beschreven in dit artikel.


7.2Uitsluiting indirecte schade.
MD-care is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder gevolgschade, gederfde winst,gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.


7.3Beperking directe schade.
MD-care is alleen aansprakelijk voordirecte schade die het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in haar verplichtingen uit de overeenkomst of uit onrechtmatige daad,tot het bedrag gelijk aan de op grond van de overeenkomst aan de Opdrachtgever gefactureerde of te factureren bedragen exclusief BTW en andere heffingen van overheidswege, tot een maximum van €25.000,-.


7.4Voorwaarden voor aansprakelijkheid.
De aansprakelijkheid van MD-care ontstaat alleen als de Opdrachtgever MD-care schriftelijk en deugdelijk in gebreke heeft gesteld, stellen de daarbij een redelijke termijn ter zuivering van de tekortkoming, en MD-care ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van haar verplichtingen tekort blijft schieten.


7.5Overmacht.
MD-care is niet aansprakelijk indien een tekortkoming het gevolg is van overmacht.


7.6Uitzondering op beperkingen.
De in dit artikel opgenomen beperkingen gelden niet indien de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van MD-care of haar leidinggevende ondergeschikten.


7.7Verjaringstermijn.
Elke aansprakelijkheid van MD-care vervalt door verloop van zes maand, te rekenen vanaf het moment van ontstaanvan de schade, met dien verstande dat elke aansprakelijkheid van MD-care in ieder geval vervalt door verloop van zes maand, te rekenen vanaf het einde van de overeenkomst waarmee de schade hetmeest samenhangt.


Artikel8 Vrijwaring

8.1Vrijwaring bij niet-nakoming verplichtingen.
De Opdrachtgever vrijwaart MD-care tegen alle mogelijke aanspraken van derden die zijn ontstaan door niet-nakoming door de Opdrachtgever van de ingevolge een overeenkomst en deze algemene voorwaarden op de Opdrachtgever rustende verplichtingen.


8.2Vrijwaring bij schade.
De Opdrachtgever vrijwaart MD-care verder ter zake van aanspraken van derden met betrekking tot schadeontstaan in verband met de uitvoering van een opdracht. Indien de Opdrachtgever door een derde wordt aangesproken ter zake van schadewaarvoor de Opdrachtgever en/of de derde MD-care (mede)aansprakelijk kan of zal stellen, dient de Opdrachtgever MD-care daarvan binnen 5 dagen na de aanspraak door de derdeschriftelijk op de hoogte te stellen.


8.3Afwikkeling aanspraken.
De Opdrachtgever zal dergelijke aansprakenslechts afwikkelen in overleg met MD-care op straffe van verval van de aanspraken van de Opdrachtgever jegens MD-care.


Artikel9 Geheimhouding

9.1Partijen erkennen het vertrouwelijke karakter van de informatie diezij in het kader van de overeenkomst van elkaar ontvangen. Zij verplichten zich om alle vertrouwelijke informatie geheim te houdenen deze uitsluitend te gebruiken voor het doel waarvoor deze isverstrekt.


9.2Onder vertrouwelijke informatie wordt verstaan alle informatie, inwelke vorm dan ook, die door een van de partijen als vertrouwelijk is aangemerkt of waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze vertrouwelijk van aard is.


9.3Partijen zullen alle redelijke maatregelen treffen ter beschermingvan de vertrouwelijke informatie en zullen deze informatie niet aanderden bekend maken, behoudens voor zover dit noodzakelijk is voor deuitvoering van de overeenkomst of indien zij daartoe wettelijkverplicht zijn.


9.4De verplichting tot geheimhouding blijft ook na beëindiging van de overeenkomst van kracht.


9.5Indien een partij informatie moet verstrekken aan een derde,bijvoorbeeld aan een overheidsinstantie of een toezichthouder, zal debetreffende partij de andere partij hiervan onverwijld op de hoogte stellen, tenzij een wettelijk voorschrift de betreffende partij verbiedt om de andere partij op de hoogte te stellen.


9.6In geval van schending van de geheimhoudingsverplichting is de schendende partij aansprakelijk voor de schade die de andere partij hierdoor lijdt.


Artikel10 Geschillen en toepasselijk recht

10.1Geschillenbeslechting.
Indien er geschillen ontstaan tussen de Opdrachtgever en MD-care die niet in der minne kunnen worden beslecht, zullen deze worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Kortrijk. Beide partijen zullen zich conformeren aan het vonnis van deze rechterlijke uitspraak.


10.2Toepasselijk recht.
Alle overeenkomsten tussen de Opdrachtgever en Md-care worden beheerst door het Belgisch recht. Eventuele geschillen tussen de partijen zullen worden beslecht volgens de Belgische wetgeving en jurisprudentie.